Coach Képzés I. Pszichológusoknak az ICF követelményei szerint

Érdekel a coaching folyamata? Szívesen dolgoznál a későbbiekben coaching módszerekkel is? Sokszor kérdezted már magadtól, miben más a pszichológia és a coaching? Jelentkezz képzésünkre, ahol elsajátíthatod a coaching alapjait pszichológusi tudásodra építve! Németh Zita MCC, szakpszichológus olyan továbbképzési lehetőséget kínál, mely nem csupán az elméleti tudás elsajátítását, hanem a coaching gyakorlati alkalmazását is biztosítja. A képzés az ICF coach minősítő vizsgának első lépése. Már meglévő pszichológusi kompetenciákra épül, így várjuk minden olyan diplomás pszichológus jelentkezését, aki szeretné magát belevetni a coaching tudományába!

Németh Zita (Munka és Szervezeti szakpszichológus, ICF minősített MCC coach) coach képzést indít, mely kifejezetten pszichológusoknak szól és már meglévő pszichológiai kompetenciákra épít. A képzés Az ICF minősítő vizsga első lépése lehet.

 

KINEK AJÁNLJUK?

A képzésre olyan, már meglévő pszichológusi diplomával rendelkező szakemberek jelentkezését várjuk, akiket érdekel a coaching folyamat, későbbi munkájuk során szívesen dolgoznának coachként vagy coaching módszertanokkal. A képzés pszichológiai ismeretekre és kompetenciákra épül.

KÉPZÉSI ALKALMAK

A képzés összesen 4 alkalomból áll, alkalmanként nettó 7,5 óra, összesen tehát 30 kontaktóra terjedelemben.

Ezen felül 8-10 órányi otthoni elfoglaltságot (házi feladatként gyakorlást) igényel.

Időpontok 2021 tavasszal:

 • február 12 péntek
 • március 05 péntek
 • április 08 csütörtök
 • május 14 péntek

TEMATIKA

I. ALKALOM
 

 • Mi a coaching és mi nem az? Hol válik el a terápia és a coaching?
 • Coaching modellek – különösen a GROW
 • Coach jelenlét gyakorlat
 • Első mini coaching célkijelölésre
 • A pszichológusok már meglévő eszköztára, és annak alkalmazása a coachingban
 • A partnerre hangolódás gyakorlása (NLP-VAKOG )

II. ALKALOM

 • Diagnózis és iránykijelölés eszközei
 • Az eszközök kipróbálása, Második mini coaching
 • A Coaching szerződés elemei, megállapodások és adminisztráció
 • Coaching irányzatok
 • A coaching alapja a pozitív emocionális attraktor állapot elérése

III. ALKALOM

 • Alternatívák feltárásának eszközei, új megoldások generálása
 • Döntéstámogatás, harmadik mini coaching
 • ICF coach kompetenciák
 • ICF etikai irányelvek
 • Adminisztrációs kötelezettségek (tippek és jó gyakorlatok)
 • Témakeresés a Gestalt eszközeivel

IV. ALKALOM

 • Vizsga coaching mindenkinek, ICF megfeleléssel értékeléssel és visszajelzéssel

 

A KÉPZÉS VEZETŐJE

A képzés Németh Zita munka és szervezet szakpszichológus, az ICF által akkreditált MCC coach és mentor coach tartja.

 

RÉSZVÉTELI DÍJ

A képzés nettó ára 120.000 Ft.

A program mellett történő elköteleződés esetén egy előleg megfizetése szükséges. A teljes díj két részletben fizethető. Az alkalmak pótlására van lehetőség.

 

A KÉPZÉS ELVÉGZÉSÉVEL MEGSZEREZHETŐ KOMPETENCIÁK, JOGOSÍTVÁNYOK

A képzés az ICF által szervezett coach minősítő vizsga első lépése lehet, mely a 60 kötelező kontaktórából 30-at biztosít. A képzés elvégzése után, a tanúsítvány megszerzésével a résztvevők már végezhetnek coaching folyamatot. A képzés után vezetett coaching ülések hivatalosan is beszámíthatóak az ACC vizsgához szükséges 100 órányi coaching tapasztalatba.

 

A KÉPZÉS ELVÉGZÉSÉNEK FELTÉTELE:

Legalább 75%-os jelenlét (maximum egy nap hiányzás), legalább 3 abszolvált coaching ülés, melyek közül a vizsga coaching kiemelkedő fontosságú.

Jelentkezés módja

Jelentkezésüket várjuk a neemeth@t-online.hu  email-címen. A képzés elegendő jelentkezés esetén (min 6 fő) indul, viszont a maximális létszám 10 fő, a részvételi lehetőség a jelentkezés sorrendjében biztosított.

Coach képzés - ajánlások

A képzés korrekt szakmai határvonalak mentén halad (a coaching technika elkülönítése a tanácsadástól, a terápiától és a mentorálástól). Gyakorlati tapasztalatot adott, megerősítette illetve kialakította a coaching gyakorlásához szükséges szakmai kompetenciáimat, valamint megerősített a szakmai identitásomban is. Németh Zita rendkívül széles szakmai tapasztalattal rendelkezik, gyakorlati példákkal, a képzés tematikáját és célját figyelembe véve, de emellett maximálisan személyre (csoportra) szabott, az aktuális igényekre koncentrálva vezette a tanfolyamot.

Szalai Katalin

 

Profi szakemberről van szó, aki minden tudását maximálisan megosztotta a csoporttal. Az írásos anyagok, személyes tapasztalatok színesítették, gazdagították a gyakorlati feladatokat. Azt gondolom, ha valaki szeretne profi coach-á válni, akkor az itt megszerzett tudással és a továbbiakkal idővel maximálisan azzá válhat. Az oktató segítő támogatása feloldja az összes izgalmat, ami a résztvevőkben van. Rengeteg gyakorlat van, amelyeken keresztül biztonságos környezetben ki lehet próbálni sok eszközt.

Gáti Anett, Munka és Szervezet Szakpszichológus

 

Nagyon széleskörű a tudás, amivel Zita rendelkezik, bármi kerül szóba, már tud kapcsolódni. Látszik, hogy szereti amit csinál, hisz benne és ez minket is magával ragad! Nagyon figyel az emberekre és rengeteg megerősítést adnak a szavai. Jó coach akkor lehetek, ha kellő távolságról tudom szemlélni a cochee-t, s meglátom a szépségét, mint egy festményben, se túl közel, se túl távol.

Tóth-Csepeli Dorina
Sales-marketing Junior HR Partner, pszichológus

 

Nagyon hálás vagyok ezért a képzésért, a tudásért, az ott megismert emberekért. Visszaadta a hitem, hogy igenis léteznek olyan képzések, amik valóban hozzájárulnak a fejlődésünkhöz, ahol reális, építő visszajelzéseket, és bátorító lökéseket kapunk a munkánkhoz.

Balázs Regina. pszichológus

 

Olyan képzésen akartam részt venni, ahol hozzám hasonló hátterű/végzettségű személyekkel tudok részt venni a képzésen, mert így láttam biztosítottnak azt, hogy nemcsak az oktatótól, hanem a tanulótársaktól is minőségi visszajelzést fogok kapni. Fontos volt számomra, hogy folyamatosan kaptunk visszajelzést, hogy tudjunk tovább fejlődni. Pozitívum, hogy minden anyagot megkaptunk, előre át tudtuk olvasni, s emlékeztetőket kaptunk, hogy mivel hogyan kellene haladnunk a képzési napok között.

A csoport összeválogatása szintén előnyös volt számomra. Az elhangzott információk mindegyikét hasznosnak találtam.

Villám Orsolya, tréning üzletág vezető, leendő coach, Szervezeti és Munka Szakpszichológus

 

Köszönöm a gyakorlatias megközelítésű, mégis mérhetetlen tudást/információt átadó, időnként tengeralattjáróval, majd hidroplánnal történő utazást és egyszerre mélytengeri búvár képzést a coaching csodásan hullámzó óceánján!

Tóth Diána Evelin, vezető tréner, coach

 

A képzés gyakorlatorientált, az elméleti részek szinte azonnal alkalmazásra kerültek a gyakorlatban, melyek során visszajelzést is kaptam arról, hogy mit érdemes alkalmazni, és mik a kerülendők coaching során. Egyszerre elméleti, gyakorlati, önismereti és szupervízós jellegű is a képzés.

Zita szakmailag felkészült, gyakorlott, hiteles, szereti, amit csinál, és úgy éreztem, hogy egyfajta küldetésként éli meg azt, hogy pszichológusokból minőségi coachokat neveljen.

Zilahy Dalma, BRFK alosztályvezető- helyettes, sportszakpszichológus

 

Amikor elkezdtem érdeklődni a coaching iránt, rendkívül szerteágazó információkat találtam a képzésekkel kapcsolatban. Munka-, és szervezetpszichológus, trénerként fontos volt számomra, hogy a már meglévő ismereteimre építsem a megszerezni kívánt tudást és ne ismétléssel teljen a kurzus. Szerencsére találkoztam a Németh Zita által szervezett coach képzés pszichológusoknak című ICF akkreditáció követelményeinek megfelelő képzésével, aminek kapcsán még inkább érzem a lehetőséget a coaching módszerben.

Számomra nagyon hasznosak voltak a szakmailag magas szintű, jól strukturált, főleg gyakorlatorientált és élménymegosztással kibővített találkozások, melyeket Zita pontos precíz és empatikus személyisége, valamint magas szakmai elméleti és gyakorlati tudása tett teljessé. Minden coaching iránt érdeklődő pszichológusnak csak ajánlani tudom.

Völgyi Zoltán, Szervezeti és Munka Szakpszichológus

 

Gyakorlatorientált, hasznos képzést szerettem volna, ez a képzés pedig teljes mértékben megfelelt ennek az elvárásomnak, mert a tréner rengeteg élő, a gyakorlatból jött példával segítette a megértést és ezután mindig volt lehetőségünk a gyakorlatban, egymáson ki is próbálni ezeket a módszereket.

Az a három dolog, amit a legfontossabbnak tartok a képzésen tanultak közül:

- konkrét módszerek és technikák elsajátítása

- coaching szemléletmód kialakítása

- bátorítás, személyes coaching stílus kialakításának támogatása

Dióssi Eszter, szolgáltatás-fejlesztési szakértő, Nemzetgazdasági Minisztérium