Coach for Progress Coach Képzés

A Coach for Progress coach képzést, olyan, az üzleti világban dolgozó vezetők és szakemberek számára alakítottuk ki, akik jól használható, gyakorlatias eszközöket szeretnének kapni ahhoz, hogy önállóan legyenek képesek munkatársaikat coaching eszközök felhasználásával fejleszteni.

A képzés elsősorban eklektikus/integratív szemléletben zajlik, ami azt jelenti, hogy megtanuljuk az alap modelleket, fejlesztjük a coaching kompetenciákat, miközben az eszköztárat az üzleti coaching, a Gestalt, és a Solution focused brief coaching módszereiből gyúrjuk össze. A képzés másik jellegzetessége az erőteljes gyakorlati orientáció. Az elméleti alapokat az egyes alkalmak előtt kapják meg a résztvevők, a tanfolyamon már csak a kérdésekre és a gyakorlásra fókuszálunk. Így mindenki, minden alkalommal coachol és lát legalább 2 másik mini coachingot. Ennek köszönhetően a tanfolyam végére a résztvevők képesek lesznek coaching üléseket vezetni. A coaching során a coach személye (érettsége, megközelítése) is hangsúlyos. A képzésen a gyakorlatok az önismereti paradigmaváltást is támogatják, melyhez a képző háttere és tapasztalata ad biztonságos környezetet. A képzés követi az ICF által előírt coach kompetenciákat, valamint nagy hangsúlyt fektet a coach etikára is, ami miatt a képzést elvégzők tisztán felismerik a coaching határain belül eső témákat, és képessé válnak megkülönböztetni azokat a már mélyebb pszichológiai ismereteket igénylő esetektől.

 

Képzés vezetője:

A képzést Németh Zita munka és szervezet szakpszichológus, MCC és mentor coach valamint Tóth Diána Evelin, PCC coach. Mindketten több mint 10 éves tapasztalattal rendelkeznek a vezetői és executive coaching, complex leadership development, talent management terén, amely biztosítja a résztvevők számára, hogy a legadekvátabb tudást sajátíthassák el.
 

A képzés tervezett időtartama 60 óra, amiből 52 kontakt óra (7 nap) és 8 óra házi feladatok beadása teszi ki.

A képzés tematikájában az ICF kompetencia fejlesztést követi, és mint olyan a portfólió útvonalra beadható.

Időpontok 2021 nyár:

április 22.

május 20

június 03

június 17-18

július 01-02

A képzés tematikája:


1. alkalom

Mi az a coaching? Definíciók, coaching modellek. A GROW modell részletesen. A coaching keretrendszere, szerződéskötés, adminisztráció – egy üzleti coaching folyamat felépítése


2. alkalom

A coaching kapcsolat megteremtése, a rapport kialakítás. Kérdezéstechnika alapok.


3. alkalom

Eszközhasználat a coachingban, üzleti megközelítések módszerei: diagnózis és célkijelölés.


4. alkalom

Eszközhasználat, a megoldási alternatívák generálás és a döntéhozatal támogatása a coachingban.


5. alkalom

Gestalt –coaching módszertanok.


6. alkalom

A megoldás fókuszú coaching alapjai

A pozitív visszajelzések ereje a coachingban (Coaching with compassion) A coaching etika kérdései, az ICF irányelvei Az ICF által elvárt coach kompetenciák


7. alkalom

ICF ACC követelményeknek megfelelő Coach próba vizsga

 

A képzés gyakorlati orientációjú. Minden alkalommal minden résztvevő coachol, amelyről visszajelzést kap a megfigyelőtől és/vagy a tanfolyam vezetőjétől.

Az elméleti anyagokat előzetesen kapják meg a résztvevők, e-mailben, melyből kérdésekkel készülnek az oktatási napra.

Az alkalmak között házi feladatok végzésére kerül sor.

 

A KÉPZÉS ELVÉGZÉSÉNEK FELTÉTELE:

Legalább 75%-os jelenlét (maximum 1,5 nap hiányzás), legalább 4 abszolvált coaching ülés, melyek közül a vizsga coaching kiemelkedő fontosságú.

A program árazása:

350.000Ft/ fő +Áfa

A fizetés részletekben is lehetséges, megállapodás szerint.Illetve egyösszegű fizetés esetén kedvezményt biztosítunk.

Jelentkezés:

nemeth@arthur-hunt.hu

info@e-coach.hu