Coaching módszerek

Virtuális coaching

Online tanácsadás? Nyelvtanítás Skype-on? Online ügyfélszolgálat? A modern világunk már nem ragaszkodik a személyes találkozásokhoz. Szinte mindent el tudunk intézni otthonról, munkából, telefonon és interneten keresztül. Vajon a coaching folyamata kivétel? Lehetsége-e, hogy egy bizalmon alapuló coaching ülest telefonon vagy interneten keresztül tartsunk meg? A válaszom: igen! Lássuk hogyan!

Coaching lépésről lépésre - a stage-based modell

Mint ahogy mi is, a világ is folyamatosan változik körülöttünk. Vezetőként sokszor változtatni kell stílusunkon ahhoz, hogy egy problémát sikeresen oldjunk meg. Vajon egy módszerrel hatékonyan át tudjuk segíteni a vezetőt a változás nehézségein? Erre kérdésre kínál választ a Stage- Based modell. A Stage Based Behaviroal Coaching© modell a tartós változáshoz vezető utat lépésekre osztja. A modell szerint a változás szakaszokra oszlik, és a különböző fázisok eltérő módszerek használatát indokolják.

Brief coaching

A brief coaching egy nagyon intenzív, kifejezetten a megoldásra fókuszáló módszer. A megszokott coaching módszerekkel ellentétben gyökeresen új szemléletet kínál, amennyiben a folyamat egy vagy két ülés alatt ér el érdemi változást, a későbbiek során is alkalmazható eredményt.

Gestalt coaching

A szó alakot, formát jelent, a módszer egy német, akkor még elsősorban a vizuális megismerés folyamatait vizsgáló pszichológiai irányzatból fejlődött ki. Lényege, hogy a látható és láthatatlan világ a tapasztalataink hatására rendszerbe, struktúrába rendeződnek, ami később gyorsabbá és hatékonnyá teszi számunkra az új, ismeretlen helyzetekkel történő megbirkózást.

NLP

Neuro Lingvisztikus Programozás

Az NLP a hatékony kommunikáció módszere. A kommunikációban idegrendszeri folyamatoknak (neuro), a nyelvi kifejezések tudatos használatának (lingvisztikus) és a gondolkodás, a cselekvés alakíthatóságának (programozás) összefüggéseit használja.