Gyengési Gábor

pszichológus/közgazdász

Kezdetben az egészségügyben dolgozó és kutató pszichológusként a készség fejlesztés és újraintegrálás területén szereztem tapasztalatokat, majd egy osztrák-magyar személyzeti tanácsadó céghez hívtak tanácsadónak. Itt egyike volt első munkáimnak az, amikor egy nemzetközi konzultáns csapat tagjaként részt vettem az egész Magyarországra kiterjedő pénzügyi és adózási vállalat átvilágításában és a vezetőinek fejlesztéséhez kialakítandó program kidolgozásában. Ezután néhány évig átléptem a másik oldalra, és egy amerikai óriás FMCG vállalat területi HR vezetőjeként felelős voltam Észak-Magyaroszág és Budapest emberi erőforrás gazdálkodásáért. Ezután visszatértem a tanácsadók világába és egy osztrák bankhálózat hazai kultúraváltási programjának kialakításában és bevezetésében vettem részt, mely több mint két évig tartott. Azóta is több fejlesztő programot alakítottam ki és coacholtam végig, többek között a gyógyszeripar, az autóipar és az IT területén.

Főleg multinacionális cégek szervezeteinek több szintjén dolgozó menedzserekkel és vezetőkkel működöm együtt. Kicsit közelebbről tekintve mind a vezetői attitűdök felmérésével, mind pedig a vezetői szerepek döntő momentumainak során kívánatos attitűdváltások elősegítésével foglalkozom. Eszköztáramhoz tartozik a kognitív-viselkedés kommunikációs illetve az NLP technikákon alapuló coaching képesség is.

A valódi coaching alapvetésének a megfelelő attitűd változások elérését és monitorozását tekintem mind a vezetők gondolkodásában mind magában a szervezetben.

Coaching stílusom

Olyan coachnak tartanak aki képes stabil és megbízható kapcsolatot felépíteni nagyon különböző karakterekkel illetve képes kreatív megoldásokat találni meglehetősen kiélezett és érzékeny helyzetekben is.  

Ügyfeleimnél arra koncentrálok, hogy miként tudom támogatni a helyzetek mélyebb megértését és újragondolását hasznosítható elméleti és gyakorlati példákon illetve jól felépített és gyakorlásokon keresztül.  

A coaching stílusom fő eszközei, hogy hagyom megtalálni és megalkotni az Ő különféle vezetői (szerep)konfliktusaikban az alternatív utakat az attitűdváltáshoz, majd levonjuk a következtetéseket, megfogalmazzuk a tanulságokat és megtervezzük a következő lépéseket.